Costa del Garaf

Villa Sachs

A beach house near Sitges

YEAR

2018

LOCATION

Cunit, Spain

ARCHITECT

ZEST Architecture

SIZE

250 m2

Villa Sachs entrance view
Villa Sachs view from garden

This house was born from the dream of a German couple to move to Spain indefinitely to enjoy a better quality of life. Designed for an incredibly steep plot, this house has sweeping lines that make it look far larger than it actually is. Large terraces connect inside and outside in a fluid way, and make the most of the views of the Mediterranean high up on the plot.

The master bedroom downstairs has private outside space, including an outside shower, and direct access to the garden, while a further bedroom with private bathroom upstairs is for guests. The house was designed complying with Passivhaus standards, and combines two different exterior finishes, one of render on top of exterior insulation, the other of ventilated wooden slats.

Villa Sachs garden view

Technical Data

Name: Villa Sachs

Location: Cunit, Spain

Client: Private

Budget: Undisclosed

Surface area: 250 m²

Project design: Ongoing

Construction: April 2019 – November 2019

Architects: Co Govers, Bianca Schaub, Santiago Martín-Borregón (ZEST Architecture)

Visuals: ZEST Architecture

THIS PROJECT IS CURRENTLY BEING DEVELOPED