Een kijkje naar de gevel van onze 0-energiewoning in Alicante

We zijn in Alicante hard aan het werk aan onze geheel zelfvoorzienende woning, een restauratie en uitbreiding van een oude stenen boerderij. In deze foto is goed te zien hoe we de gevel hebben aangepakt. Het oude boerenhuis had stenen muren, maar in zeer slechte staat. We konden ze niet in het zicht laten, bovendien was er goede isolatie nodig in het hete klimaat van Alicante. We hebben deze gevel daarom na reparatie bedekt met een flinke laag isolatie van kurkpanelen, afgewerkt met ecologisch gevelstuk, cremekleurig met witte randen om de ramen, een traditioneel effect dat typisch bij deze streek hoort. De nieuwe aanbouwen van het huis, zoals het uitgebreide gastenappartement met 2 slaapkamers en keuken, de machinekamer, wasmachineruimte en de aanbouw van de woonkamer, zijn nieuwbouw. Die hebben we juist afgewerkt met steen, op een traditionele Spaanse manier. Op de foto’s hieronder is de hoge kwaliteit van onze steenwerkers te zien. De bouwvakkers voelden onmiddellijk het verschil na aanbrengen van de isolatie, het huis is nu heerlijk koel!