Prefab

Modular House Z1

A modular design suited to extremely steep terrains

YEAR

2020

LOCATION

Spain

ARCHITECT

ZEST Architecture

SIZE

250 m2

modular house zest
modular house zest
modular house zest
Casa modular Z1

This modular house was developed in order to provide a beautiful design that could be adapted in a flexible way to very steep terrains, and differing orientations. The extreme simplicity of the design has been made possible by a very strong conceptual design. Bedrooms and bathrooms can be placed on either side of the main living wing, and there can be from 2 to 4. The main living spaces are all laid out in an open plan space, with maximum contact with the exterior, and the views. Overhangs with wooden slats and vertical slatted shutters provide maximum shading flexibility throughout the year.

The terrace that wraps around the building creates the ideal inside-outside connection; a comfortable space for enjoying the landscape, shady when and where necessary. All windows are floor to ceiling and with LowE glazing. Façades are finished with exterior render on woodfibre insulation. The construction is a mixture of steel frame and Cross Laminated Timber (CLT). This house is available in two flavours: Certified Passivehaus or Super Sustainable. Get in touch with us to see how Z1 can be adapted to your needs and wishes.

Casa modular Z1
modular house zest

Would you like to know more about Z1?

Call +34 932 18 66 22 or email info@zestarchitecture.com

Technical Data

Name: Modular House Z1

Location: Any steep terrain

Cost: available upon request

Surface area: 150 – 250 m²

Architects: Co Govers, Bianca Schaub (ZEST architecture)

Visuals: Bianca Schaub, Zheng Xu

This modular house was developed in order to provide a beautiful design that could be adapted in a flexible way to very steep terrains, and differing orientations. The extreme simplicity of the design has been made possible by a very strong conceptual design. Bedrooms and bathrooms can be placed on either side of the main living wing, and there can be from 2 to 4. The main living spaces are all laid out in an open plan space, with maximum contact with the exterior, and the views.

Overhangs with wooden slats and vertical sliding shutters also with wooden slats provide maximum flexibility in dealing with sunlight throughout the year. The terrace that wraps around the building creates a comfortable space, shady when necessary, for enjoying the landscape. All windows are floor to ceiling and with LowE glazing. Façades are finished with exterior render on woodfibre insulation. The construction is a mixture of steel frame and wooden construction and the entire envelope meets the Passivhouse standards.