Image description

Escola a Truro, Regne Unit

Unes oficines sostenibles

Es tracta del projecte per a unes noves oficines de Reflex Marine, fabricants i dissenyadors de mòduls de transport pel personal de plataformes petrolíferes i instal.lacions eòliques.


Aquesta empresa jove i dinàmica buscava oficines amb encant i amb la possibilitat de ser ampliades en un futur. Van trobar la antiga escola de Shortlanesend, a un poble proper a Truro, capital de Cornualles.


L’escola es una antiga escola victoriana, que tenia una gran sala principal diàfana i una aula a cada costat d’aquest espai. Al adquirir l’edifici, ens vam trobar amb el seu principal encant que el feia un edifici únic: les seves finestres neogòtiques, ja que la resta de l’edifici es trobava en molt males condicions.


ZEST va veure un gran potencial a l’alçada de l’espai interior original, així que es va dissenyar una mezzanine al llarg de tot el mur de la part del darrera per connectar els espais d’aules a ambdós costats amb la sala principal i amb accés mitjançant una nova escala. D’aquesta manera la frontissa es va deixar lliure amb doble alçada i es va incrementar la superfície útil en un 65%. Sota la mezzanine es van col·locar despatxos amb capacitat per a dos treballadors cadascun d’ells i una àrea amb cuina i bany. La mezzanine ofereix un espai diàfan i flexible a la part superior.


El disseny de la mezzanine es va pensar per a la seva possible demolició en el futur, és doncs de construcció lleugera, per no perjudicar tampoc la integritat de l’escola catalogada com a monument. Es va millorar l’entrada de llum mitjançant una sèrie de noves finestres Velux a la coberta i es va col·locar fusteria dura de FSC amb vidre a les finestres neogòtiques existents.


Es va aïllar tèrmicament tot l’edifici i es va instal·lar un nou paviment ben aïllat que substituïa l’estructura existent que es trobava en molt mal estat. El nous terres son de parquet de roure i compten amb calefacció de terra radiant que s’alimenta d’una caldera de pellets ubicada als antics lavabos de l’escola i que així havíem de conservar.


Al 2014 hem començat amb el disseny d’una important ampliació de l’edifici. El repte és aconseguir la màxima superfície útil possible amb un impacte visual mínim i amb un consum energètic prop de zero.


Arquitectes: Co Govers, Joana Ramalhete

Supervisor Local: Barlow Stott Architects

Imatges de l'interior

Image description
Image description
Image description

Mezzanine vista des de la planta baixa

Image description

Llums a l'entrada de l'artista cornuallès James Eddy

Image description