Image description

Despatx Dones del 36

Una caixa màgica que dinamitza l'espai


Un despatx d’arquitectura i una empresa de negoci per internet: dues emprese molt diferents amb una fluctuació de personal per temporades o segons projecte. Un despatx gran i diàfan que presenta preguntes com: Com compartir-lo sense perdre l’essència de l’espai, de la llum i la vista?

 

La resposta va ser, com ha de ser a la bona arquitectura, tan enginyosa com senzilla. Una caixa polivalent organitza l’espai en diferents zones,  segons cadascuna de les cares d’aquest cub. Les taules de treball estan dissenyades per proporcionar espai a més o menys treballadors segons l’exigència temporal, sense deixar mai l’aspecte trist de taules individuals buides. Els materials utilitzats son panells de bambú pel mobiliari, pi oliat per les taules de treball i micro-ciment platejat pel paviment amb preses d’electricitat integrades.

 

La mateixa caixa funciona com a sala de reunions, sala de presentacions i espai d’emmagatzematge. Les característiques de cadascun dels alçats creen zones diverses al seu voltant: zones de treball, espai per fer fotografies dels productes, zona d’embalatge de les comandes i espai per a la realització de maquetes. La seva posició lleugerament girada, dinamitza l’espai i permet que la zona d’embalatge, a la part del darrera de la caixa, sigui un espai de gran qualitat que s’obre cap a les vistes i rep llum natural de l’exterior. La distància entre la caixa i el moble que té a darrera permet un moviment ergonòmic i eficaç durant el procés d’embalatge.

 

La caixa esta feta de panells de bambú i el disseny permet lluir tota la bellesa d’aquest material, deixant vistes les seccions longitudinals i transversals del bambú. L’interior de la caixa esta folrat amb panells absorbents de colors vius, donant així una pinzellada lleugera i divertida i minimitzant, alhora, el soroll de les reunions per la resta de treballadors. Un altre mobiliari d’emmagatzematge amb el mateix disseny completa la imatge càlida i nòrdica.

 

Les taules estan fetes amb llistons de pi d’una sola peça, la seva amplada permet que puguin assentar-se treballadors alternats a ambdós costats de les taules. D’aquesta manera, a les temporades més tranquil·les, els treballadors disposen de taules sobredimensionades sense que siguin incòmodes. I a les temporades que puguin estar molt ocupades, es disposa de l’espai suficient per treballar còmodament a un espai que continua essent sempre diàfan i ben aprofitat.


Arquitectes: Co Govers, Joana Ramalhete
Fotografia: Adrià Goula

Concepte

Image description

planta i secció

Image description
Image description